"Amerikanci plaćaju vojsku da ostane na Kosovu"

Bivši pukovnik SAD koji je službovao na Kosovu Kurt Šlihter, reagovao je na reči albanskog aktiviste Admira Mole, koji je pozvao Ameriku da se ne meša na KiM.

Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Yarr65
Ilustracija: Depositphotos/Yarr65

Šlihter je poručio da je tokom svog boravka na Kosovu kao vojnik video i osetio samo prijateljstvo, prenosi Gazeta ekspres.

"Mislim da je američki narod prilično često pomagao Kosovu da ostvari svoj puni potencijal za mir, i osim ove osobe doživeo sam samo prijateljstvo”, napisao je Šlihter, prenosi Kosovo onlajn.

Na izjavu Kurtijevog pristalice iz Sjedinjenih Američkih Država Admira Mole upućenu američkom ambasadoru na Kosovu Filipu Kosnetu da "Amerikanci ne žive na Kosovu i da većina njih nikada nije čula za Kosovo”, kao i da “američki ambasador ne bi trebalo da se meša u unutrašnje stvari Kosova” reagovao je i bivši specijalni izaslanik za Kosovu Ričard Grenel.

On je Moli poručio da su “američke vojne trupe koje borave na Kosovu plaćene od poreza građana Sjedinjenih Američkih Država”.

"Kurtijev glavni pristalica u SAD vređa SAD. Podsećam Admira Molu da američki obveznici plaćaju američkim trupama da ostanu na Kosovu“, poručio je Grenel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 81 idi na stranu