Mandić: Ovo je sramota za Crnu Goru VIDEO

Rezolucija o Srebrenici koja je usvojena u Skupštini CG je velika sramota za Crnu Goru, kaže jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2021.

16:45

Mandić: Ovo je sramota za Crnu Goru VIDEO
Foto: TV B92

"Mislim da je potpuno prirodno da tako odgovori ministar spoljnih poslova Crne Gore, on je kadar bivšeg režima. On je nekadanji kadar DPS", kaže Andrija Mandić na početku gostujući u emisji "Fokus" na TV B92.

Podsetimo, ministarstvo spoljnih poslova (MVP) Crne Gore saopštilo je u ponedeljak da Rezolucija o Srebrenici nije i ne može da bude usmerena protiv Srbije i drugih država.

"Rezolucija o Srebrenici koju je usvojila Skupština Crne Gore nije i ne može biti usmerena ni protiv jednog naroda i države, a najmanje protiv srpskog naroda i Republike Srbije", saopštilo je MVP.

Kako se navodi, kao predsednik najveće stranke vladajuće koalicije, Mandić smatra da je za Rezolucija neprijateljski akt.

"Mi smo veoma nezdovoljno, ovo je velika sramota za Crnu Goru", kaže Mandić.

Na pitanje šta sad i kada će se raspetljati kriza, Mandić navodi da su rešenja različita,

"Više ne može da bude kao što je bilo", ističe.

Kaže da je dogovor pre izbora izneveren, kao i da će uskoro razgovarati sa Aleksom Bečićem. Ne smatra da će Abazović biti spremniji na saradnju od Bečića kada je u pitanju smena Krivokapića. Kako objašnjava, Abazović je pokazao veliku nacionalnu solidarnost kada je Hašima Tačija grad Ulcinj proglasio za počasnog građanina.

"Kada je DF predlagao da se dan rođenja Njegoša proglasi za dan kulture, od istih ovih koji su bili inicijatori Rezolucije dobili smo odgvor da je on genocidni pesnik", dodaje.

Kaže da je antisrpska politika Mila Đukanovića ostala prisutna i među onima koji su rušili bivšu vlast. Ssmatra da je za to odgovoran strani faktor.

Upitan šta će tražiti ako dođe do promene Vlade, i preko kojih linija neće preći. Mandić odgovara:

"Zapadni nalogodavci su stavili do znanja da ne bi bilo dobro da se održe popisi. Ovo je bila prilika da kroz tradicionalni popis dobijemo odgovor na to ko živi u Crnoj Gori. Mi osećamo da koalicioni pratneri ne žele da se održi popis. Sada se podvlači crta."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: