Požar na Lionu; veliki plamen zahvatio krov zgrade, dvojica vatrogasaca prebačena na VMA FOTO/VIDEO

Beograd -- U Ulici Radoja Domanovića, u Beogradu, na Lionu, danas je izbio požar i na mesto požara upućeno je 35 vatrogasaca i tri vozila, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Parking servis
Foto: Parking servis

"Ljudi, izlazite napolje, a onda sam uzeo vatrogasni aparat"; svedočenje vozača autobusa sa linije 79 VIDEO

Kako navode, požar je prijavljen u 15:40 i intervencija je u toku.

Na licu mestu je i v. d. načelnika Sektora za vanredne situacije MUP i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Luka Čaušić.

On je rekao da je trenutno na terenu 35 vatrogasaca koji i spolja i iznutra gase vatru u zgradi na broju 19 u Ulici Radoja Domanovića.

Potvrdio je da nijedan stanar nije povređen, dvojica vatrogasaca su se nagutala dima i prebačeni su na VMA.

Oni nisu životno ugroženi.

Mediji su preneli kako su komšije čule devojčicu kako lupa i doziva u pomoć, a vrlo brzo nakon toga su došli i vatrogasci.

Uzrok požara je navodno klima-uređaj koji se zapalio.

Foto: Parking servis
Foto: Parking servis

Nepropisno parkirani automobili blokirali put vatrogascima

Zahvaljujući brzoj intervenciji "Parking servisa" čije dizalice su pravovremeno reagovale, vatrogasci su uspeli da priđu zgradi u Ulici Radoja Domanovića broj 19 i započnu gašenje požara.

Nakon dojave požara na Zvezdari, vatrogasne ekipe su veoma brzo stigle na lice mesta, ali nisu mogle da priđu zgradi čije potkrovlje je zahvatila vatrena stihija. Nekoliko nepropisno parkiranih vozila na prilazu zgradi u Ulici Radoja Domanovića broj 19 isprečilo se kolima vatrogasne službe. Operativni centar Skupštine grada odmah je reagovao i po hitnom postupku obavestio "Parking servis", čije dizalice su uklonile parkirana vozila, koja su ometala akciju vatrogasaca.

"Želeo bih da pohvalim brzu intervenciju vatrogasne brigade, koja svakodnevno požrtvovano spašava ljudske živote i imovinu. Saradnja sa Gradom Beogradom i svim hitnim službama je odlična, a to se vidi baš u ovakvim situacijama. Apelujem na građane da svoja vozila propisno parkiraju, da ne bi dolazilo do ovakvih trenutaka, kada su minuti veoma važni, jer nečiji život visi o koncu", rekao je direktor "Parking servisa" Andrija Čupković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu