Srđan Đoković za "Dnevni red": To što nije uradila ni BiH, uradila je moja, naša, srpska zemlja - Crna Gora

To što nije uradila ni BiH (usvojila Rezoluciju), uradila je moja, naša, srpska zemlja - Crna Gora, rekao je Srđan Đoković u "Dnevnom redu" na TV B92.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TV B92
Foto: TV B92

"To je za mene poraz ogroman, (poraz) i mene i svih Srba u celom svetu", istakao je on govoreći o Rezoluciji o Srebrenici koja je usvojena u Skupštini Crne Gore.

Srđan Đoković je upitao i čime smo mi kao narod i zemlja zaslužili ovakav odnos Zapada prema nama, ističući da smo u istoriji smo uvek bili na pravoj strani.

"Ti što su bili na pogrešnoj strani više su cenjeni od nas. Mi nismo genocidan narod, mi smo deo stare evropske civilizacije. Bilo je grešaka sa svih strana, zašto smo samo mi genocidan narod? Pa, nismo", naglasio je.

Podsetimo, crnogorski parlament usvojio je u četvrtak rezoluciju o Srebrenici, uz podršku opozicione DPS Mila Ðukanovića.

Rezolucijom se najoštrije osuđuje, kako se navodi, "genocid u Srebrenici", tvrdi se da je "u genocidu stradalo više od 8.000 civila bošnjačke nacionalnosti", zabranjuje se javno negiranje postojanja ili umanjenje "genocida u Srebrenici", a 11. jul se proglašava Danom sećanja na žrtve Srebrenice.

Usvajanje Rezolucije je izazvalo burne reakcije u regionu i naišlo na oštre osude u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu