Vučić primio ambasadora Kazahstana u oproštajnu posetu FOTO

Beograd -- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kazahstan Gabita Sizdikbekova.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Tanjug/Sava Radovanović
Tanjug/Sava Radovanović

Fotografiju sa sastanka predsednik je objavio na Instagram nalogu "buducnoststbijeav".

Vučić je danas Sizdikbekovu zahvalio što je, kao prvi ambasador svoje zemlje sa sedištem u Beogradu, doprineo jačanju srpsko-kazahstanske saradnje.

Ukazao je i na značaj odluke predsednika Tokajeva da diplomatsko predstavništvo Kazahstana u Srbiji podigne na nivo ambasade, jer je ta zemlja, sa kojom ove godine obeležavamo 25. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, naš važan partner na međunarodnoj političkoj sceni.

Zato je izrazio nadu da bi u godini jubileja predsednik Kazahstana mogao da poseti Srbiju, saopštila je Služba za saradanju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Kazahstanu na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije nepriznavanjem tzv. Kosova, kao i nadu da će tu podršku nastaviti da izražavaju u međunarodnim organizacijama.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu potrebno usmeriti pažnju na jačanje ekonomske i svake druge saradnje i, s tim u vezi, istakli potrebu proširenja pravno-ugovorne baze.

Predsednik Vučić je ambasadoru Sizdikbekovu poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, koju će preuzeti po povratku u svoju zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu