Vučić primio ambasadora Kazahstana u oproštajnu posetu FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kazahstan Gabita Sizdikbekova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2021.

11:05

Vučić primio ambasadora Kazahstana u oproštajnu posetu FOTO
Tanjug/Sava Radovanoviæ

Fotografiju sa sastanka predsednik je objavio na Instagram nalogu "buducnoststbijeav".

Vučić je danas Sizdikbekovu zahvalio što je, kao prvi ambasador svoje zemlje sa sedištem u Beogradu, doprineo jačanju srpsko-kazahstanske saradnje.

Ukazao je i na značaj odluke predsednika Tokajeva da diplomatsko predstavništvo Kazahstana u Srbiji podigne na nivo ambasade, jer je ta zemlja, sa kojom ove godine obeležavamo 25. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, naš važan partner na međunarodnoj političkoj sceni.

Zato je izrazio nadu da bi u godini jubileja predsednik Kazahstana mogao da poseti Srbiju, saopštila je Služba za saradanju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Kazahstanu na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije nepriznavanjem tzv. Kosova, kao i nadu da će tu podršku nastaviti da izražavaju u međunarodnim organizacijama.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu potrebno usmeriti pažnju na jačanje ekonomske i svake druge saradnje i, s tim u vezi, istakli potrebu proširenja pravno-ugovorne baze.

Predsednik Vučić je ambasadoru Sizdikbekovu poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, koju će preuzeti po povratku u svoju zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: