Joanikije pozvao na dogovor

Mitropolit crnogorsko primorski Jonikije pozvao je danas političare na vlasti u Crnoj Gori da se oslobode viška strasti i mržnje.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.06.2021.

17:57

Joanikije pozvao na dogovor
Foto: Printskrin/Prva TV

Pored toga, da kao pristojni, civilizovani i odgovorni ljudi sednu da razgovaraju, jer, kako je poručio, nije ni ljudski, a ni pošteno da "u našu kuću dolazi neko drugi da nas miri i zavodi red", naglasoi je on.

Političarima je poručio da se pobrinu o interesu naroda, a ne samo o interesu svojih stranaka i o svome ličnom interesu i ličnoj promociji.

Istakao je da su oni tu i postavljeni da pomognu narodu i da pomognu svojoj otadžbini, da pomognu Crnoj Gori.

"Hajde da budemo ljudi, da sednemo pa da razgovaramo i da vidimo šta ćemo činiti i da vidimo kako ćemo pomoći narodu, kako ćemo pomoći državi, kako ćemo rešiti unutrašnje probleme koje niko drugi ne može rešiti, a nije ni pošteno, nije ni ljudski, ni u skladu sa našim mentalitetom da bilo ko drugi u našoj kući dolazi da nas miri i da uspostavlja red, to je sramota i to je ko vodi danas narod, kojima je narod poverio tu dužnost, treba da imaju u vidu", istakao je Joanikije u besedi povodom Trojičindana u manastiru Stanevići.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: