Vučić na centralnoj manifestaciji: Neću dozvoliti da se odreknemo srpskog naroda VIDEO/FOTO

Danas se obeležava Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, a na centralnoj manifestaciji prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Nedelja, 20.06.2021.

10:30

Vučić na centralnoj manifestaciji: Neću dozvoliti da se odreknemo srpskog naroda VIDEO/FOTO
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Pored predsednika Srbije, na centralnoj manifestaciji prisustvuje i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministri u Vladi...

Manifestacija se održava na platou ispred Palate "Srbija".

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ranije je najavio da će na svečanosti učestvovati više od 2.000 policajaca koji će pokazati svoju obučenost.

Na centralnoj manifestaciji svečano je položilo zakletvu 1.337 pripadnika MUP-a koji su primljeni u radni odnos u poslednjih godinu dana. Predsednik Srbije obavio je počasnu smotru uz pratnju ministra MUP uz taktove koračnice "Pozdrav komandantu".

Posle svečanog defilea pripadnika MUP-a intonirana je himna Srbije "Bože pravde". Na početku manifestacije obratio se ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je rekao da su izveli ljude da bi Srbija videla ko joj čuva stan, "ko joj dane čini mirnim".

"Izveli smo pred vas najmlađe, a dočekaćemo da ih zovemo najboljim", rekao je Vulin.

"Vi koji danas polažete zakletvu, dobro pazite na svaku reč. Čuvajte čast i obraz svakog čoveka pa i onog koji je čast i obraz izgubio. Oružje ćete koristiti samo kada morate, ali poniženje nećete naneti nikome", naglasio je Vulin.

Nakon obraćanja Aleksandra Vulina uručene su medalje za zasluge pripadnicima MUP.

Direktor policije uručio je zaslužnim zaposlenima Policije podelio je medalje za njihov rad i službu na unapređenju policije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je medalje za hrabrost.
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg
Nakon uručivanja medalja, obratio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da nika neće dozvoliti da se odreknemo Srpskog naroda.

" Velika mi je čast što mogu danas ovde da govorim i teško je govoriti posle ministra MUP jer uvek govori nadahnuto. Predsednik sam Srbije i svih njenih građana, ali isto tako nikada neću dozvoliti da se odreknemo srpskog naroda samo zato što pripadamo istom rodu. Uvek ću se boriti da pomognemo Srpskom narodu. Srbija mora da brine i o svom rodu, a nema ništa prirodnije, kao što volite decu i porodicu da volite svoju zemlju", rekao je Vučić.

Dodao je da je važno da imamo snažnu policiju, koliko je važno da imamo ljude koji nam pomažu prilikom bilo koje prirodne nepogode, jer se ljudi uvek obrate srpskoj policiji da reše svoje probleme.

"Vi ste ti koji čuvate i štitite državu. Vi ste ti koji čuvate red, mir i poredak".

Vučić je naglasio da ničiji položaj na bilo kojem mestu u državi ne sme da spreči da se obavlja zakon.

"Ničiji položaj na bilo kojem mestu u državi ne sme da vas spreči da obavljate zakon, a za vas je zakon jednostavan. Svi koji ga krše, bave se kriminalom, korupcijom moraju da odgovaraju. Tako ćemo imati poverenje građana", kazao je predsednik.

Srbija mora da brine i o svom rodu, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: