Saudijska Arabija osujetila napad Huta dronom na jugu zemlje

Snage protivvazdušne odbrane Saudijske Arabije presrele su i uništile naoružani dron koji je jemenski pokret Huti lansirao prema gradu Hamisu Mušaitu.

Izvor: Tanjug

Subota, 19.06.2021.

09:15

Saudijska Arabija osujetila napad Huta dronom na jugu zemlje
Ilustracija/Foto: depositphotos, goceristeski

Saudijski državni mediji preneli su saopštenje vlasti da je dron jemenskih pobunjenika uspešno neutralizovan, a portparol vojske Hutija potvrdio je na Tviteru da su dronovi lansirani ka Hamisu Mušaitu, prenosi Rojters.

Pobunjenici Huti, tokom rata koji traje više od šest godina, često napadaju Hamis Mušait i druge saudijske gradove duž granice sa Jemenom, a u nedelju su mediji u Saudijskoj Arabiji saopštili da je dron montiran sa ekplozivima pao na školu u provinciji Aser, ali da nije bilo povređenih.

Vojna koalicija koju predvodi Rijad intervenisala je u Jemenu marta 2015. godine, nakon što su Huti zbacili međunarodno priznatu vladu koju podržava Saudijska Arabija iz glavnog grada Sane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: