"Nikada neću biti podanik i najamnik"

Podgorica -- Predsednik crnogorske Skupštine Aleksa Bečić izjavio je da većinska Crna Gora želi evropski, građanski, civilizovan, umeren, pomiriteljski i pošten put.

Izvor: Beta
Podeli
Printskrin: TV B92
Printskrin: TV B92

Bečić: Crna Gora očuvala unutrašnju harmoniju

On je Vijestima rekao da "podanik i najamnik centara moći u Srbiji i u Crnoj Gori" nikada neće biti ni po koju cenu.

"Prijatelj građana Srbije i sluga isključivo naroda Crne Gore uvek i do groba", kazao je Bečić. Zbog usvajanja Rezolucije o Srebrenici, na naslovnim stranama više srpskih tabloida Bečić i premijer Zdravko Krivokapić označeni su kao "izdajnici", da su "zabili Srbima nož u leđa", da su Srbe "proglasili genocidnim narodom".

Za Rezoluciju je glasala njegova stranka zajedno sa URA Dritana Abazovića, opozicijom i Brankom Bošnjak iz Demokratskog fronta (DF). "Fabrika neistina i podvala centara moći i njihovih najamnika na različitim nivoima ne jenjava.

"Više puta smo u prethodnih nekoliko meseci i ja i partija koju predvodim satanizovani od ultracrnogorskih ili ultrasprskih pećinskih nacionalista, koji su bili samo izvođači centara moći kojima uporno smetamo zato što nećemo da im služimo", rekao je on.

Dodao je da su "svaki put izašli sve jači i jači" i da danas imaju "istorijski procenat" podrške birača. "Ubedljivo većinska Crna Gora želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umeren, pomiriteljski i pošten put", kazao je Bečić.

Ističe da je najnovija fabrika neistina razobličena posle sat vremena, te da je to bio "amaterski pokušaj satanizacije koji je čak i ispod nivoa žute štampe, a kamoli iole ozbiljne politike".

"Upravo su istorijskim amandmanima poslanika Demokrata, Demosa, poslanice DF-PZP gospođe Bošnjak najoštrije osuđeni svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije, a jasno precizirano i u Rezoluciju ugrađeno da srpski narod nije genocidan i zločinački, kao ni jedan drugi narod. Toliko o prvoj bezočnoj podvali", istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu