Neobični "posetioci" napravili pometnju u Novoj Varoši

Već desetak dana stanovnici opštine Nova Varoš koji žive u širem centru grada suočavaju se sa nesvakidašnjim problemom.

Izvor: RINA

Subota, 19.06.2021.

18:26

Neobični
Ilustracija: EPA/GYOERGY NEMETH

Njihovim ulicama svakodnevno šparta nekoliko jazavaca, što kod njih budi strah.

Iako su u pitanju životinje koje se najviše kreću noću, viđali su ih i preko dana kako pretrčavaju ulicu.

"Strah nas je da ne napadnu neko dete. Nezvani gosti su najverovatnije iz zlatarskih vrleti u potrazi za hranom se doselili u krug zatvorene fabrike "Sloga", odakle "patroliraju" centrom grada", kažu Novovarošani za RINU.

O nesvakidašnjim posetiocima ove planinske varošice, obavešteno je lokalno Lovačko udruženje, čiji je zadatak da brine o divljačima, ali i policija.

"Reč je o odraslim jedinkama, od 15 do 20 kg teške. Mislim da su jako opasne životinje zbog svojih kandzi i zuba, što nam uliva strah, naročito brinemo za svoju decu. Obavestili smo Lovačko udruženje od kojeg očekujemo da reaguje i da uhvati divlje životinje, a zvali smo i policiju", priča meštanin Nove Varoši, čija kuća se nalazi nedaleko od fabrike "Sloga".

Novovarošani se nadaju, brzoj reakciji čelnika lovačkog udruženja, i apeluju na njih da uklonie divljač sa gradskih ulica, kako bi ponovo deca mogla bezbrižno da se igraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: