Tutnji na Crnomorskoj obali: To pucaju Rusija, Belorusija i Srbija

Na Crnomorskoj obali grmi "Slovensko bratstvo" jer se održavaju zajedničke taktičke vojne vežbe Rusije, Belorusije i Srbije, prenosi Sputnjik.

Izvor: Sputnjik

Petak, 18.06.2021.

10:55

Tutnji na Crnomorskoj obali: To pucaju Rusija, Belorusija i Srbija
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY/Ilustracija

Internacionalna koaliciona taktička grupa započela je dan ranije aktivnu fazu vežbi, a glavni događaji se odvijaju kod Novorosijska na poligonu Rajevski. Oko hiljadu vojnika zajedno realizuju akcije usmerene na borbu protiv oružanih banditskih formacija.

Prema planu vojnih vežbi, u nekoliko rejona zamišljene republike mnogobrojne ilegalne oružane formacije vode aktivnu subverzivnu aktivnost i destabilizuju situaciju. Rukovodstvo republike traži pomoć od savezničkih zemalja.

U žarište sukoba poslato je oko hiljadu vojnika i preko 150 jedinica vojne tehnike. Ruski i beloruski padobranci i srpski specijalci formirali su ujedinjenu udarnu grupu i naneli moćan udar logorima i utvrđenjima banditskih formacija, precizno su uništili mobilne grupe protivnika i lokalne centre koji su pružali otpor.

Ruske Vazdušno-desantne snage su uništili tehniku i utvrđenja neprijatelja, opkolili su „neprijateljsku“ grupu od oko 350 ljudi i uništili. Srpski specijalci su izveli zasedu na brdovitom delu puta i zauzeli konvoj. Tako su došli u posed vredne dokumentacije i naoružanja.

U drugoj fazi vojnih vežbi "Slovensko bratstvo" nije učestvovala avijacija, ali to nije sprečilo vojnike da ispune zadatak vežbi. Danas je na redu treći dan aktivne faze vežbi i vremenske prilike omogućavaju da koalicione snage iskoriste svu svoju moć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: