"Zapadu je bilo potrebno da baš takva zemlja prihvati laž o genocidu"

Rezolucija o Srebrenici doneta je baš u Crnoj Gori, a ne Hrvatskoj ili Bugarskoj, zato što je to zemlja koja je utemeljena u srpskoj tradiciji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Shutterstock/smith371
Shutterstock/smith371

Zapadu je bilo potrebno da baš takva zemlja prihvati laž o genocidu, ocenio je danas analitičar Dragomir Anđelković.

Ističe da Zapadu Crna Gora služi kao jedna vrsta dokaza da je njihova teorija o genocidu tačna, te ističe da takva rezolucija ne bi imala istu težinu da je doneta u Hrvatskoj ili Bugarskoj, jer, kaže, nemaju velike veze sa srpskim faktorom.

"Crna Gora je zemlja srpskih korena, stanovništvo te zemlje je većinski i istorijski gledano srpsko, to je zemlja utemeljna u srpskoj tradiiciji i zapadu je potrebno da baš takva zemlja prihvati laž o Srebrenici", rekao je Anđelković za Tanjug.

Podseća da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izabran da vodi vladu koja bi donela promene i dodaje da su za to glasali građani koji su se borili protiv politike Mila Ðukanovića.

"Ispostavilo se da Krivokapić i jedan deo koalicije koju okuplja vodi istu politku. Njima je bio cilj da dođu na mesto Mila Ðukanovića da bi vodili istu politiku, odnosno da bi oni postali pioni zapadnih centara moći koji su bili u korelaciji sa Ðukanovićem", rekao je Anđelković.

Smatra da je donošenje Rezolucije o Srebrenici jedna vrsta kraja sadašnje koalicije i ističe da su potpuno izneverena obećanja data građanima.

"Građani su glasali za Crnu Goru koja bi se vratila svojim srpskim korenima, koja bi imala harmonične odnose i sa Beogradom i sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a ne za Crnu Goru koja bi i dalje promovisala razne antisrpske laži", istakao je Anđelković.

Kaže da je Rezolucija o Srebrenici "sramna", da se njom, navodi, laž stavlja na oltar kojem sada svi moraju da se klanjaju, a ako to ne rade, snosiće sankcije.

Anđelković dodaje da Demokratski front i srpski narod sada trebaju da procene u kom momentu im se najviše isplati da idu na nove izbore.

Na pitanje kako će Rezolucija uticati na odnose Beograda i Podgorice, Anđelković kaže da će ona svakako doprineti pogoršanju odnosa.

"Evidentno je da Srbija sa zemljom u kojoj vlast vređa srpski narod ne može da ima dobre odnose", rekao je Anđelković.

Kada je reč o Republici Srpskoj, analitičar kaže da Crna Gora nije ozbiljan faktor koji bi mogao da je ugrozi, jer se, kako navodi, Republika Srpska može nositi sa mnogo snažnijim zemljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu