Nemile scene: Policija hapsila oca, deca vrištala; Nisu želela da budu sa majkom? VIDEO

Društvenim mrežama se šire snimci jučerašnjeg privođenja oca dvoje maloletne dece iz Podgorice.

Izvor: Vijesti
Podeli
Depositphotos/emevil
Depositphotos/emevil

Na snimku se navodno vidi da deca svim silama ne žele da idu sa majkom i da se trude da se to ne dogodi.

Prisutni, socijalni radnici i pripadnici Uprave policije nisu reagovali na nemile scene, a snimke su napravile okupljene komšije, javljaju "Vijesti".

Povodom nemilog događaja koji je postao viralan, oglasilo se Ministarstvo finansija i socijalnog staranja koje oštro osuđuje postupanje svih odraslih učesnika u ovom događaju, kako službenih lica, tako i građan.

"S tim u vezi, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja obaveštava javnost da je u okviru svojih nadležnosti preduzelo sve raspoložive mere, kako za zaštitu prava i dobrobiti dece, tako i radi utvrđivanja odgovornosti svih učesnika ovog događaja i o tome će povratno izvestiti javnost", ističe se u saopštenju MFSS.

Oni su dodali da je dobrobit i zdravlje dece prioritet svih prioriteta i da svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležni za postupanje prema deci moraju biti svesni toga.

Na društvenim mrežama pojavili su se pozivi da se građani okupe u 17 sati ispred zgrade prestonice, a nadležni u tom gradu oglasili su se saopštenjem da rad pomenutih institucija nije u njihovoj nadležnosti.

"Porodični zakon Crne Gore, između ostalog, uređuje, odnose roditelja i dece, porodični smeštaj, izdržavanje, kao i postupke nadležnih organa u vezi sa porodičnim odnosima, a resorno Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i ustanove koje ono osniva, u ovom slučaju Centar za socijalni rad, sprovode odredbe ovog zakona. Glavni grad, ne ulazeći u karakter konkretnog slučaja, apeluje na sve nadležne organe da svoje odluke sprovode uzimajući u obzir najbolji interes dece", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu