Vulin objavio: Uhapšen zlostavljač pasa

Beograd -- Policija u Kragujevcu uhapsila D.G. (39) osumnjičenog da je u svom azilu za obuku pasa u selu Čumić ubijao i mučio veći broj pasa.

Izvor: Beta
Podeli
Screenshot TV Prva
Screenshot TV Prva

"U toku noći u Kragujevcu u zajedničkoj akciji Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Kragujevcu u centru za obuku pasa i vodiča uhapšeno je odgovorno lice u prihvatilištu za pse 'Vučjak' D.G.", rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, a prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju MUP-a se navodi da je Vulin izjavio da se D.G. sumnjiči da je svesno i namerno ubijao, mučio, zanemarivao i zlostavljao pse koji su mu bili povereni na staranje.

"U Srbiji nikakvo nasilje ne može da bude nekažnjeno, ni prema ljudima, ni prema životinjama i svaki nasilnik biće kažnjen i sklonjen sa naših ulica. Ni jedna životinja ne zaslužuje da se ljudi prema njoj tako ponašaju. Pripadnici MUP uvek će učiniti sve da ovakve neljude sklone sa ulica i da zaštite svaki život u našoj zemlji", naglasio je Vulin.

On j etakođe zamolio građane da, kada imaju saznanja o ovakvim dešavanjima to odmah prijave policiji, a ne da kače na društvene mreže i "bore se za lajkove", kako oni koji su ovako nešto činili, kada shvate da su otkriveni, ne bi sakrili tragove.

"Verujte svojoj policiji, mi smo jedino što stoji između nasilja, ludila i normalnog života", dodao je Vulin.

Osumnjičenom je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubijanje i mučenje životinja određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju MUP-a prosleđenom medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu