Ministar Lončar na sastanku u okviru Berlinskog procesa; tema: Bezbedno putovanje u doba pandemije

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar učestvovao je na sastanku ministara zdravlja u okviru Berlinskog procesa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo zdravlja Srbije
Foto: Ministarstvo zdravlja Srbije

On je danas održan u organizaciji nemačkog saveznog ministra zdravlja Jensa Špana.

Tema današnjeg sastanka je bilo "bezbedno putovanje u vreme pandemije", a ministar Lončar je učesnike ovog regionalnog skupa upoznao kako sa rezultatima naše borbe sa kovidom 19, tako i sa aktuelnim merama koje se u Srbiji sprovode kada je u pitanju putovanje domaćih i stranih građana.

Ministar Lončar je iskoristio ovu priliku da predstavi naš "zeleni sertifikat", prvi te vrste u regionu.

Skupu, kome su pored ministara zdravlja država Zapadnog Balkana prisustvovale kao posmatrači i njihove kolege iz Francuske, Italije, Velike Britanije i Poljske, obratili su se, pored saveznog ministra zdravlja Nemačke, i Oliver Varhelji, EU komesar za proširenje i susedstvo, Hans Kluge, direktor SZO za Evropu, kao i predstavnici Instituta Robert Koh i Evropskog centra za kontrolu zaraznih bolesti. Komesar za proširenje EU Oliver Varhelj je tom prilikom izrazio pohvale Srbiji za način na koji se naša zemlja bori protiv koronavirusa, naročito za politiku pomoći i donacija vakcina državama i građanima regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu