Duterte se kandiduje za potpredsednika Filipina?

Manila -- Predsednik Filipina Rodrigo Duterte rekao je da je za njega trka za potpredsedika zemlje na izborima sledeće godine "dobra ideja" jer ima neka nezavršena posla.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/FRANCIS R. MALASIG
Foto: EPA-EFE/FRANCIS R. MALASIG

Pročitajte još:


Duterte: Ako moram, proglasiću revolucionarnu vladu - spreman sam na smrt

Duterte potpisuje kao Tramp: I vojska u ratu protiv droge

Duterte će završiti šetogodišnji mandat u junu naredne godne, a neće moći ponovo da se kandiduje za šefa države jer mu ustav Filipina to ne dozvoljava, pa ga partijske kolege ohrabruju da proba da bude potpredsednik, preneo je Rojters.

"Mnogi me nagovaraju da se kandidujem za potpredsednika. To je dobra ideja, posebno ako pričamo o problemu sa drogom. Zabrinut sam za buduće generacije", izjavio je Duterte.

Njegove reči su došle dan nakon što je tužilaštvo Međunarodnog kriminalnog suda objavilo da je izdata dozvola za formalnu istragu povodom ubistava hiljade ljudi u ratu protiv droge, koji je pokrenuo Duterte 2016. godine.

Njegov portparol Hari Roke je izjavio da Duterte neće sarađivati sa IC C-om, jer su se Filipini povukli iz članstva. Međutim, prema Rimskom statutu IC C, sud ima jurisdikciju nad zločinima počinjenim u vreme dok je država bila članica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu