Hrvatski kamioni imali rotirajuće tablice: Prevozili supstancu za heroin, uhapšeni Srbi VIDEO

Kamion pun acetanhidrida, hemikalije za proizvodnju heroina, koji je pre nekoliko dana zaustavljen na granici Turske i Bugarske, vozio je srpski državljanin.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

12:06

Hrvatski kamioni imali rotirajuće tablice: Prevozili supstancu za heroin, uhapšeni Srbi VIDEO
Foto: B92/NÆ

Da priča bude još zanimljivija, kamion je imao ugrađen mehanizam pomoću kojeg je vozač mogao da rotira registarske tablice.

"Hrvatska policija je međunarodnom policijskom saradnjom došla do saznanja da su početkom juna 2021. godine turska policija i carina na graničnom prelazu zaustavili dva kamiona sa prikolicama hrvatskih registracija. Njima su upravljali srpski državljani", saopštio je hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Iako su turski mediji objavili da je u jednom od kamiona pronađeno 16.150 kilograma acetanhidrida, hrvatski MUP navodi da je u kamionima pronađeno i zaplenjeno 14 tona te hemikalije.

Više turskih medija objavilo je da su 11. juna na graničnom prelazu Kapikule, između Bugarske i Turske, zaustavljena dva kamiona zagrebačkih registracija.

Prilikom kontrole kamiona, pripadnici carine uočili su da je na deklaraciji pisalo da kamioni prevoze 20 tona papira. Stvar je izgledala sumnjivo pa su carinici kamione poslali na rendgensko skeniranje. Prilikom skeniranja u jednom od kamiona otkrili su sumnjivu gustinu materijala, posle čega je kamion detaljno pregledan.

Tokom pregleda utvrđeno je da je u prostoru registarskih tablica postavljen elektronski mehanizam pomoću kojeg je vozač mogao da rotira tablice pritiskom na dugme. Posle je utvrđeno da je kamion nosio dve bale papira, a ne osam koliko je trebalo po deklaraciji. Ostatak prostora su zauzele bačve pune hemikalija, dovoljne za proizvodnju osam tona heroina, tvrde turski mediji.

Carinici su potom pregledali i drugi kamion, koji je na granicu stigao zajedno s prvim. U drugom kamionu našli tepihe i porculan, ali postoje spekulacije da je drugo teretno vozilo poslato kao mamac.

Vozači su uhapšeni, a kamioni su zaplenjeni. Policija nije objavila identitet uhapšenih vozača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: