Uhapšeno 6 osoba u Novom Sadu; sumnja se da su oštetili javnog izvršitelja

Beograd -- Policija je uhapsila šest osoba u Novom Sadu zbog osnova sumnje da su protivpravno prisvojili 88.848.512 dinara na štetu kancelarije jednog javnog izvršitelja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Photo by ia__64 (Depositphotos)
Photo by ia__64 (Depositphotos)

Uhapšeni su LJ. M. (63), pomoćnik oštećenog izvršitelja, V. V. (45), faktički odgovorno lice u kancelariji tog izvršitelja i odgovorno lice preduzeća „Poslovna logistika“, „Sektor PP“ i „Kolektor sektor“, kao i V. J. (57), odgovorno lice „Poslovna logistika“ i „Sektor PP“.

Takođe su uhapšeni i O. V. (55), faktički knjigovođa oštećenog izvršitelja i odgovorno lice radnji „Vezirica“ i „Vezirica vez“, I. R. (47), poslovni sekretar kancelarije izvršitelja, i M. R. (41), knjigovođa izvršitelja i odgovorno lice firme „SMS knjigovodstvo".

Sumnja se da je LJ. M. od 1. decembra 2012. do sredine februara 2016. godine, zloupotrebio službeni položaj pomoćnika javnog izvršitelja, kako bi zajedno sa ostalim osumnjičenima, koji se terete da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, stekao protivpravnu imovinsku korist.

Oni se terete da su fakturisali usluge obrade predmeta u postupcima izvršenja koje je vodila kancelarija oštećenog izvršitelja preko preduzeća u kojima su osumnjičeni odgovorna lica i na taj način prisvojili 69.089.082 dinara, saopštio je MUP.

M. R. je, kako se sumnja, od oštećenog za fiktivne usluge knjigovodstvene agencije u kojoj je bila odgovorno lice, naplatila 7.820.786 dinara. LJ. M. se, takođe, tereti da je naložio isplatu dnevnica za šestoro zaposlenih u kancelariji izvršitelja i na taj način prisvojio 4.177.327 dinara, kao i da je sebi i I. R. neosnovano povećao platu i prisvojio 3.795.088 dinara.

V. V. je, kako se sumnja, nabavio teretno vozilo u ime kancelarije, koje je koristio u privatne svrhe, a potom prodao i prisvojio 3.966.229 dinara.

Osumnjicenima je određeno zadržavanje do 48 casova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu