Čedomir Jovanović za B92.net: Ne znam za jadniji postupak tužilaštva, a ni policije

Lider LDP Čedomir Jovanović kaže za B92.net da nije dobio krivičnu prijavu Trećeg javnog tužilaštva zbog slučaja ispred restorana brze hrane u Novom Beogradu.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot/TV B92/arhiva
Screenshot/TV B92/arhiva

Pročitajte još:

Čeda Jovanović demolirao lokal - odvezen policijskim vozilom

Pojavio se snimak, Čedomir Jovanović viče na policiju VIDEO

"Nisam dobio nikakvu prijavu, ali ne sumnjam da je vest po pravilu tačna, pošto tužilaštvo u Srbiji funkcioniše na takav način", kazao je Jovanović.

"Mogu 100 prijava da podnesu, ali nikada neću žrtvovati mir svoje porodice. A njima je mnogo lakše da budu sluge crnogorskih klanova, nego da se isprave na noge i poštuju zakone ove zemlje", poručio je on.

Kako dodaje, kao što nije do sada pravio kompromise, neće ni po pitanju ovog slučaja.

"Kad sam pročitao krivičnu prijavu po srpskim medijima, pomislio sam da sam ja gori od Belivuka i Saleta Mutavog", navodi on.

Jovanović je napomenuo da ne želi da prećuti svoju odgovornost za događaj koji se desio ispred restorana brze hrane u Novom Beogradu, u blizini zgrade u kojoj stanuje.

"Te sedmice sam tri puta zvao policiju, ja sa 'Hijenama' ne želim da živim ni da se pravim lud. Zna se ko ubija po Novom Beogradu", dodao je Jovanović.

Kako je napomenuo, tek će se pričati i tek će se boriti.

"Reći ću sve što imam pred Trećim javnim tužilaštvom, a pitaću i ko je odgovoran za atentate na mene, za napade na moju ćerku, za postavljanje bombe pod moj automobil...", naveo je Jovanović.

Jovanović napominje da je ova krivična prijava odgovor na njegov dopis unutrašnjoj kontroli MUP-a, kao i na prijavu koju je podneo protiv direktora policije Vladimira Rebića.

"Jedno staklo košta 7.000 dinara. Oni brane lik i delo jedne škode koju sam šutnuo, pošto neću da moju glavu stružu sa asfalta kao što su druge, kao što je strugan mozak Miše Ognjanovića", napominje Jovanović.

Jovanović je najavio i da će sutra ispred Trećeg javnog tužilaštva u Beogradu sutra održati konferenciju za medije.

"Baš me briga i za Zagorku Dolovac. Ovo je najbrža istraga u istoriji Srbije", kazao je on i napomenuo da ne misli da ćuti.

Jovanović dodaje i da ne zna odakle im ideja da može mirno da sluša pesme o Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću pod prozorom svog stana.

"Ja nisam impresioniran horom "Hijena" čija se lojalnost kupuje fudbalskim klubovima koji im se daju na upravljanje", navodi on.

"Tužna je ta prijava u formi intrige, spletke kojom se služi srpsko tužilaštvo. Jadno je srpsko tužilaštvo koje se ljudima u zemlji obraća kao "Laufer" Zemunskog klana 2003. godine, čije su navodne istine Srbiju uvele u 12. mart i pakao koji se do danas razvlači. Ispred mog stana se ne bi desilo ništa da su policija i tužilaštvo bar jednom pokušali da urade svoj posao onako kako ih zakon obavezuje", napomenuo je on.

Zaključuje i da će proces povodom slučaja biti "katarzičan".

"Ne znam za jadniji postupak tužilaštva, a ni policije pošto jedni i drugi znaju apaktiraju, istinu, ali podvijenog repa paktiraju sa dnom dna od ljudi koji su naspram mene, zbog čega Srbija danas gleda tužilaštvo koje policiji podvaljuje "Hijene" i klanove pošto je prethodno to urađeno tužilaštvu", kazao je on.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je, nakon svih izvršenih provera, naložilo policiji da protiv lidera LDP-a Čedomira Jovanovića podnese krivičnu prijavu.

Podsetimo, Jovanović je 2. juna napravio incident posle kog je priveden u stanicu policije. On je, kako se sumnja, posle kraće svađe u jednom lokalu ciglom razbio izlog drugog, a potom napao i vređao policajce koji su došli da intervenišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu