Bajden: "Ja sam uvek spreman"

Predsednik SAD Džozef Bajden je po dolasku u Ženevu izjavio da je spreman za sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2021.

20:30

Bajden:
EPA-EFE/FABRICE COFFRINI / POOL

Naime, na početku sastanka sa predsednikom Švajcarske Gi Parmelenom, dok je trajalo snimanje njihovog rukovanja, jedan od novinara je upitao Bajdena da li je spreman za sutrašnji sastanak, na šta je on kratko odgovorio: "Ja sam uvek spreman".

Kako je ranije saopšteno, samit Putina i Bajdena trebalo bi da bude podeljen na tri dela i trajaće oko pet sati.

Prema rečima pomoćnika ruskog predsednika Jurija Ušakova, prvo će se održati razgovor u uskom formatu, zatim pregovori u proširenom sastavu koji će imati nekoliko formata, a zatim će strane organizovati pres-konferenciju, svaka za svog predsednika.

Samit Putina i Bajdena trebalo bi da počne sutra u 13 časova po lokalnom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: