"Neprimereno uoči samita Putin-Bajden"

Predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je danas da je "tema razmene zatvorenika neprimerena uoči samita Putin-Bajden".

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2021.

14:55

Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

"Potpuno je neprimereno da se u ovom trenutku razgovara o zavorenicima koji bi mogli biti razmenjeni između SAD i Rusije", predočio je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Takođe, on je podsetio da je ruski predsednik već jednom javno rekao da je otvoren za razgovore o tom pitanju, ali da detalji moraju biti utvrđeni u direktnom razgovoru sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, prenosi CNN.

Pitanje razmene zatvorenika je u vrhu agende sutrašnjeg samita Putin-Bajden u Ženevi, a obe strane su najavile da priželjkuju povratak svojih građana.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov ranije je izjavio da je Moskva spremna da razmeni američke građane osuđene u Rusiji, naglasivši da Pol Vilan neće biti među njima.

Vilan je u Rusiji osuđen na 16 godina zatvora zbog špijunaže, ali njegova porodica tvrdi da je on obićan čovek koji je želeo da "bude prisustan na venčanju prijatelja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: