Mediji: Supruga i šurak planirali da ubiju srpskog biznismena u Ukrajini?

Policija u Ukrajini osujetila je otmicu i pokušaj ubistvo srpskog državljanina u toj zemlji.

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2021.

13:58

Mediji: Supruga i šurak planirali da ubiju srpskog biznismena u Ukrajini?
Foto: Depositphotos/Chalabala

Kako navode mediji, reč o srpskog biznismenu koji posluje u Ukrajini.

Prema nekim navodima, pretpostavlja se da su supruga i šurak žrtve organizovali otmicu i pokušaj ubistva.

Biznismen je, prema nezvaničnim informacijama, nastojao da se razvede od supruge, što je ona navodno saznala, te je sa bratom napravila plan kako da se "reši" supruga pre razvoda.

On je trebalo da bude likvidiran početkom juna, dok bi par boravio u Srbiji.

Supruga je plaćenom ubici ponudila stan u Moskvi vredan dva miliona dolara za ubistvo supruga. Plaćeni ubica je navodno Ukrajinac koji živi u inostranstvu.

Ukrajinska policija organizovala je posebnu operaciju, a uhvatili su osumnjičene tako što su simulirali otmicu žrtve u Kijevu i na taj način utvrdili koje su dalje namere organizotara, koji su u tom trenutnu boravili u Srbiji.

Tužilaštvo je saopštilo da je nakon što je jedan od organizatora atentata stigao u Ukrajinu i platio 10 hiljada dolara za sprovođenje prvog dela razvijenog plana, zadržan u pritvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: