Zamenik komandanta vojske u Kanadi podneo ostavku; Razlog? Golf

London -- Zamenik šefa generalštaba kanadske vojske Majk Rulo podneo je ostavku nakon što je igrao golf sa bivšim načelnikom Džonatanom Vensom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/Hannamariah
Foto: Shutterstock/Hannamariah

Pročitajte još:


Kanada će biti druga

Kanada - dobro mesto za život i rad

Vens je pod istragom zbog seksualnog zlostavljanja, prenosi Bi-Bi-Si.

General Rulo rekao je da je pozvao generala Vensa da igra golf "jer je bio zabrinut za njegovo zdravstveno stanje".

U okviru svojih ranijih ovlašćenja, Rulo je rukovodio vojnim istražiteljima koji su razmatrali slučaj protiv generala Vansa, prenosi Bi-Bi-Si.

Rulo je izjavio da njih dvojica nisu razgovarali o detaljima istrage, ali je priznao da je njegova odluka "doprinela daljoj eroziji poverenja" u vojsku.

General Vens, koji se povukao u januaru, negirao je optužbe za seksualno zlostavljanje koje su podnete protiv njega. Rulo je u jednom pismu priznao da je 2. juna igrao golf u Otavi sa generalom Vansom i komandantom kanadske mornarice, viceadmiralom Kregom Bejnsom, koji se u odvojenoj izjavi izvinio zbog učešća u igri.

Ostavka general-potpukovnika Ruloa dolazi ubrzo nakon što je kanadski premijer Džastin Trudo u nedelju razmotrio to pitanje, navodeći da Rulo i Bejns moraju da "odgovore sami".

General Vens suočava se sa optužbama za zlostavljanje majora vojske Keli Brenan i još jedne neidentifikovane žene.

Vojna policija takođe ispituje da li je njegova veza sa Majom Brenan, jednom od njegovih bivših potčinjenih, prekršila vojne propise. Ranije ove godine Brenanova je svedočila pred parlamentarnim odborom, navodeći u svedočenju da se general smatrao "nedodirljivim" i da je on otac njeno dvoje dece koje nije izdržavao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu