U Izraelu nema više maski u zatvorenom

Ministarstvo zdravlja Izraela objavilo da od danas više ne važi obaveza nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru.

Izvor: Beta

Utorak, 15.06.2021.

09:09

U Izraelu nema više maski u zatvorenom
Ilustracija: Depositphotos/StudioLaMagica

Time je ukinita jedina velika restrikcija zbog zaraze koronavirusom koja je još ostala na snazi u toj zemlji.

Kako je navedeno postoje tri izuzetka, pa zaposleni i posetioci domova za stare, socijalnih ustanova koji nisu vakcinisani ili nisu preležali koronavirus, te oni koji idu u karantin i putnici u avionima moraju i dalje da nose maske.

Ministarstvo zdravlja nije pomenulo škole, a ranije je rečeno da će učenici morati i dalje da nose maske jer većina mlađih od 16 godina nije još vakcinisana, prenose izraelski mediji.

Ukoliko se trend obolevanja nastavi i uspe kampanja vakcinacije dece uzrasta od 12 do 15 godina započeta u prošlu nedelju razmotriće se i obaveza ukidanja maski u školama takođe.

Uz to će se i dalje objavljivati lista zemalja iz kojih putnici po dolasku moraju da budu u karantinu 10 dana.

Vakcinacija odraslih u Izraelu počela je pre pola godine, posle odobrenja vakcine Fajzer/Biontek.

Masovna vakcinacija uz restrikcije doprinela je da broj novozaraženih u jednom danu sa 8.600 u jeku zdrvstvene krize spadne na samo 19 u nedelju, 13. juna. U Izraelu je više od polovine od oko devet miliona stanovnika primilo obe doze vakcine.

Od 88.000 aktivnih slučajeva i 1.228 ozbiljnih na vrhuncu pandemije u ponedeljka je bilo 212 aktivnih infekcija i 29 ljudi u ozbiljnom stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: