"Ako sam dobro shvatila, NATO je izrazio želju da se sprijateljimo, zar ne. Logika je jednostavna"

Članice NATO treba da odluče da li zaista ne žele budu na listi neprijateljskih zemalja Rusije, saopštila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.06.2021.

06:35

Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Prethodno su lideri Alijanse sa samita u Briselu pozvali Moskvu da ukloni SAD i Češku sa te ruske liste.

"Ako sam dobro shvatila, NATO je izrazio želju da se sprijateljimo, zar ne? Logika je jednostavna: zahtev za uklanjanje sa liste neprijateljskih zemalja podrazumeva želju da vas smatramo prijateljem", napisala je Marija Zaharova na svom kanalu na Telegramu.

Ona je ukazala na to da je uklanjanje sa liste zatraženo uprkos tome što su članice NATO nastavile da smatraju Rusiju neodgovornom i opasnom, prenosi Tass.

"Vreme je da se odluče, ili da prestanu da izmišljaju špijunske priče, koje koriste kao izgovor da uvedu sankcije ili da ne budu iznenadjeni kada vide sebe na listi neprijateljskih zemalja", zaključila je Zaharova.

Lideri zemalja članica NATO istakli su u završnom saopštenju usvojenom nakon samita da će Alijansa odgovoriti na rastući nuklearni arsenal Rusije i pozvali je da poštuje medunarodno pravo.

Oni su pozvali Rusiju da ukloni Češku i SAD sa liste neprijateljskih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: