Potvrđena "britanska provokacija": "Održavanje poznavanja situacije"

Nakon pisanja medija da se desetak britanskih priadnika Kfora, u civilu, raspitivalo o manastiru Visoki Dečani, stigao i zvaničan odgovor iz te misije.

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2021.

09:55

Potvrđena
Foto: Depositphotos, realinemedia

Portparol Kfora Antonio Minutela potvrdio je da je osoblje te misije boravilo u Goraždevcu ali da je svrha te posete bila, kako ističe, da se oseti puls stanovništva u vezi sa različitim temama, a jedna od njih je bezbednosna percepcija stanovništva koje živi u opštini i oko manastira Visoki Dečani.

Podsetimo, mediji su ranije preneli da su pripadnici britanskog Kfora obišli to selo gde su "uznemirili" lokalno stanovništvo pitanjima u vezi sa bezbednošću manastira Visoki Dečani.

Među pitanjima, kako su za Radio Goraždevac potvrdili meštani, bilo je i "da li bi bilo dobro da manastir Visoki Dečani umesto Kfora obezbeđuje Kosovska policija", a na koje su oni odgovorili negativno jer, kako su rekli "nemaju poverenja u policiju".

Portparol Kfora je u odgovoru za KoSSev, međutim rekao da je reč o ispitivanjima građana koja su deo rutinskih aktivnosti, s ciljem praćenja trenutne situacije i "održavanja poznavanja situacije".

Ističe i da ovo nije bio prvi put da se ovakva saslušanja sprovode, te da Kfor obično obavlja takve aktivnosti širom celog Kosova.

"Ova ispitivanja kroz ragovore takođe uključuju percepciju građana prema Kfor. Ne prisiljavamo nikoga da odgovori i uvek i u potpunosti radimo s ljudima poštujući njihovo dostojanstvo, bez obzira na njihovu etničku pripadnost", naglasio je na kraju Minutela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: