"Nekome je zasmetalo... A onda se rodio Kurti" VIDEO

U Briselu se nastavlja dijalog Beograda i Prištine, a Ivica Dačić ističe da pritisaka ima i dodaje da Srbije nije više toliko slaba da ne može da odgovori.

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2021.

08:39

Foto: EPA-EFE/ Andrej Cukic

Predsednik Skupštine Srbije kazao je u razgovoru za TV Prva da ne očekuje ništa pozitivno.

On je objasnio da su pregovori išli ka eventualnom kompromisu, ali da je došlo do promene.

"Nekima je zasmetalo da ovo može da ide u smeru kompromisa, i onda se rodio (Aljbin) Kurti sa željom da se minira sve to. Zatim su uvedene takse, koje su zaustavile dijalog. Ne treba to da nas čudi šta pričaju. To su performansi za unutrašnju politiku i imaju određenu podršku na zapadu... Što bi oni pristali na kompromis, kad misle da su sve dobili. Oni misle da su to dobili NATO bombama", objasnio je Dačić u razgovoru za TV Prva.

Smatra da je tragično što "mi iz Beograda imamo autokrivicu", te da se kod nas može čuti da "nije kriv NATO, mi smo to zaslužili“

"Mi to ne smemo da dozvolimo“ istakao je Dačić.

Govoreći o presudi Ratku Mladiću i najavama da privremene ustanove planiraju da tuže Srbiju za genocid, Dačić smatra da "Kurti nema pravnog osnova za tako nešto"

"U vreme kada je počeo tzv. genocid (o kome pričaju), nije postojalo Kosovo kao država, Pred međunarodnim sudom mogu da se pojave samo države... Ako neko neće dogovor, on hoće da kaže da mi to priznamo. To se nikada neće desiti. Ako ne žele dogovor, spremaju se za neku vrstu sukoba", objasnio je predsednik Skupštine Srbije i smatra da eventualni dogovor Beograda i Prištine neće biti postignut do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: