SDP najavila tužbu Ustavnom sudu zbog imenovanja Vukšića

Opoziciona prlamentarna SDP najavila je da će podneti tužbu zbog nezakonitog imenovanja Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbednost.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.06.2021.

16:57

SDP najavila tužbu Ustavnom sudu zbog imenovanja Vukšića
Ilsutracija: Deposit photos/Anton_Sokolov

Generalni sekretar te partije Ivan Vujović je rekao da će SDP tužbu podneti u cilju zaštite pravnog poretka, a zbog, kako kaže, flagrantnog kršenja zakona.

Vujović je rekao da je zaobilaženje parlamenta čin bez presedana koji, kako je naveo, pokazuje koliko aktuelna parlamentarna većina drži do elementarnih demokratskih principa i parlamentarizma u državi čija vlast navodno stremi vladavini prava i evropskim integracijama.

Informacija da je Dejan Vukšić imenovan za direktora crnogorske tajne služe osvanula je u Službenom listu Crne Gore pre četiri dana, neposredno nakon što zbog nedostatka kvoruma nije održana sednica Odbora za bezbednost i odbranu na kojoj bi se razmatralo to postavljenje.

Predsednik tog Odbora Milan Knežević odbio je da zakaže sednicu, pa je to učinio predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

Sednica, međutim, nije održana jer se nisu odazvali poslanici vladajućeg Demokratskog fronta.

Inače, Vukšić je za vršioca dužnosti šefa ANB-a imenovan 17. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: