I dalje bez odgovora na smrt dečaka na bazenima u Odžacima

I dalje nema odgovora na pitanje čiji je propust posle tragedije na bazenima u Odžacima, kada se utopio 10-godišnji dečak.

Izvor: Blic
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE Sascha Steinbach
Ilustracija: EPA-EFE Sascha Steinbach

Dečak se utopio u bazenu, sumnja se da ga je gurnuo osmogodišnjak; uključen Centar za socijalni rad VIDEO

Mediji: Sigurnosne kamere otkrile nove detalje pogibije dečaka

Prema navodima medija, oba dečaka, koji su neplivači, došli su sa drugog kraja grada (kod stare ciglane) da se igraju oko bazena. Dečaka, koji je nastradao, do šumarka je po podne dovezao deda. Bazen je bio zatvoren, jer na njemu još nije počela kupališna sezona, a dvojica dečaka su ušla tako što su preskočila ogradu, što je promaklo čuvaru.

Nesreća se dogodila tako što je dečak stao na uzišenje za skok u vodu, a drugar ga je, misleći verovatno da ovaj zna da pliva, gurnuo i preplašen napustio bazen. Prema nezvaničnim informacijama, čuvar je navodno gluvonem, a u medijima se navodi da je on napustio mesto na nekoliko minuta pošto je otišao u toalet.

Rukovodioci bazena još se nisu oglasili povodom tragedije. Prema pisanju "Blica", novinari tog lista u više navrata su pokušali da dobiju odgovor, ali im je rečeno da jedino direktor može da odgovara na pitanja vezana za tragediju i da niko drugi u to nije upućen.

U jednom trenutku dobili su odgovor da da bi trebalo da pozovu opštinu. Međutim, lokalne vlasti "vratile su lopticu" na sportski centar, uz objašnjenje da opština bira samo članove odbora, odnosno da oni nemaju veze sa time.

Ono što se zna jeste da je bazen u to vreme bio zatvoren, te da je još je u fazi priprema i nije otvoren za javnost, potvrdili su nezvanično čelnici Sportsko poslovnog centra Odžaci. U trenutku nesreće na bazenu su bili samo nesrećni mališan i osmogodišnji dečak, za koga se sumnja da ga je u vodu gurnuo, a koji porodici mališana nije poznat.

Čuvar bazena, koji je inače gluvonem, u vreme kada je dečak upao u vodu nije bio u blizini bazena, on je radno mesto napustio na nekoliko trenutaka kada je otišao u toalet. Više javno tužilaštvo u Somboru naložilo je dodatne provere, kako bi se utvrdila eventualna odgovornost uprave bazena u Odžacima, budući da je za rad u obezbeđenju angažovana gluvonema osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu