Ukrajina ima poruku za Rusiju - jedan uslov

Ukrajina ima uslov za Rusiju kako bi došlo do normalizacije odnosa između dve zemlje, a to je povlačenje sa njihove teritorije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2021.

16:53

Ukrajina ima poruku za Rusiju - jedan uslov
Foto: Depositphotos/reflextions

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je da je jedan od glavnih uslova za normalizaciju odnosa Ukrajine i Rusije da se Rusija povuče sa teritorije Ukrajine.

"Smatram da treba da budemo optimistični i da verujemo da će se odnosi između Ukrajine i Rusije normalizovati. Znam čak i kada će se to dogoditi. To će se dogoditi kada Rusija deokupira naše teritorije", rekao je Kuleba, navodi se u saopštenju Ukrajinske ambasade u Beogradu.

Kao drugi uslov naveo je posetu Ukrajini novog ruskog lidera, koji će, kako kaze, "sagnuti glavu pred spomenikom žrtvama rata Rusije protiv Ukrajine" i dodao da takvi primeri postoje u savremenoj istoriji.

"To je bilo iskustvo Nemačke i Francuske. Bile su to dve nacije koje su se mrzele i uništavale jedna drugu. Ali one su savladale taj put", dodao je Kuleba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: