Krivokapić: "Crna Gora će doprinositi ostvarivanju NATO ciljeva"

Zdravko Krivokapić je izjavio da je na samitu NATO preneo punu podršku Crne Gore u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.06.2021.

20:03

Krivokapić:
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Crna Gora će nastaviti da doprinosi ostvarivanju zajedničkih ciljeva NATO-a, posebno u oblastima kolektivne odbrane, ravnopravnije podele tereta i izgradnji nacionalne otpornosti, poručio je premijer Zdravko Krivokapić na NATO samitu u Briselu.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je u izlaganju na samitu preneo punu podršku Crne Gore inicijativi NATO 2030, uzimajući u obzir potrebu jačanja političke dimenzije Alijanse, očuvanja vojne moći i zauzimanja globalnog pristupa bezbednosti u kontekstu savremenih izazova.

Crna Gora je pozdravila usvojene predloge koji će omogućiti da NATO bude bolje pripremljen da deluje u takvim okolnostima.

"U skladu sa opredeljenjem naše države, poseban naglasak je stavljen i na saradnju sa partnerima, posebno sa Evropskom unijom, uključujući u kontekstu Zapadnog Balkana", kazao je Krivokapić.

U saopštenju se navodi da se crnogorski premijer sastao sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, koji je poručio da Vlada ima snažnu podršku Vašingtona u procesu demokratske tranzicije u Crnoj Gori.

Dodaje se da se Krivokapić sreo i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji mu je poručio da će Francuska uvek biti uz Crnu Goru na njenom putu ka EU. Podršku Vladi, kako se ističe, uputili su i nemačka kancelarka Angela Merkel i premijer Velike Britanije Boris Džonson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: