"Biće lakše" i "vreme je da se ta odluka konačno donese"

Beograd -- Ministar prosvete Branko Ružić izjavio da će završni ispiti biti lakši od probnih završnih ispita i da će veliki broj zadataka biti na zaokruživanje.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Screenshot TV Prva
Screenshot TV Prva

"Svakako će biti mnogo lakše nego što je to bilo u regularnim okolnostima. Đaci su imali dovoljno vremena, nema razloga za tremu i nervozu", rekao je on za RTS. Govoreći o bezbednosti testova, Ružić je rekao da su oni "zapakovani i spremni" i da ih čuva policija, a da će biti pregledani na sedam punktova u Srbiji.

"Odgovornost nose direktori i nastavnci koji budu zaduženi za kontrolu testa. U svakoj učionici biće 12 učenika sa po dva kontrolora", kazao je on. Svako ko pokuša da zloupotrebi testove, dodao je ministar, biće procesuiran i najdrastičnije kažnjen.

Upitan o proslavi matura, Ružić je kazao da će Krizni štab na današnjoj sednici odlučiti da li će ih biti.

"Nadam se da ćemo danas na sednici Kriznog štaba dobiti tu preporuku i to odobrenje i da će to obradovati i roditelje i decu koja se već spremaju za te maturske večeri", rekao je Ružić.

Naglasio je da je svakako zdravlje na prvom mestu, ali da je sveobuhvatna imunizacija doprinela da možemo da razgovaramo na tu temu i da je vreme da se ta odluka konačno donese.

Ukazao je da je bolje tako organizovati mature, nego što deca već prave proslave bez znanja nastavnika ili roditelja. "Veoma je važno da na jedan odgovoran način tome pristupimo i da se to održi onako kako je i predvideno", poručio je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu