Sutra nova sednica Kriznog štaba - koje promene se očekuju?

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zaseda sutra u 16.30 sati, a pored analize trenutne epidemiološke situacije od struke se očekuje popuštanje mera.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92.net
Foto: B92.net

Moguća relaksacija ovih mera:

  • Produženje radnog vremena ugostiteljima do 1.00 ujutru
  • Muzika do ponoći uz izvođenje "žive muzike"
  • Nastava u prirodi
  • Proslava matura
  • Od 21. juna organizovanje javnih događaja

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd pripremio nekoliko zahteva za sutrašnju sednicu.

Vesić je rekao da će biti zatraženo produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 1 ujutru, da se dozvoli muzika do ponoći i izvođenje "žive muzike" uz poštovanje mera, nastava u prirodi, proslava matura i da se od 21. juna u Beogradu omogući organizovanje javnih događaja uz primenu mera.

"Tražićemo da se 21. juna, bez obzira da li će u Srbiji biti više od 50 odsto vakcinisanih, u Beogradu omoguće koncerti, kongresi i mature, a da odgovornost bude na organizatorima, to jest da Krizni štab usvoji protokol koji će biti jasno definisan", rekao je Vesić.

Od struke se i sutra očekuje relaksacija postojećih mera, međutim, neko značajnije opuštanje moglo bi da usledi 21. juna.

To je datum koji se u poslednje vreme najčešće pominje, te se tada očekuje da bude dozvoljeno i organizovanje svadbi, proslava i drugih manifestacija.

Ipak, sve to je moguće samo uz masovnu vakcinaciju, posebno mlađeg dela populacije, a to je ono što struka svakodnevno ističe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu