Vučić: Nije vreme za velike reči - imamo čvrst stav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog.

Izvor: B92

Nedelja, 13.06.2021.

13:53

Vučić: Nije vreme za velike reči - imamo čvrst stav
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Vučić je tokom svečanosti odlikovan ordenom Prepodonog Prohora Pčinjskog.

On je najavio da sutra putuje u Brisel, ali da, kako kaže, uprkos pritiscima Srbija neće popustiti.

"Nisu laki dani pred nama. Nije vreme za velike reči. Imamo čvrst stav. Želimo da pokažemo da nam je stalo do dijaloga i očuvanja mira i stabilnosti, ali to je kao što vidite, sve teže kada pogledate šta albansko rukovodstvo radi" , rekao je Vučić.

Povodom tužbi za navodni genocid od strane Aljbina Kurtija, predsednik ističe da time dokazuje da on nije spreman za dijalog.

"Evo ja mu kažem da ne preti, može da tuži, ali to pokazuje da on je on protiv dijaloga. On može da dovede neke ljude, možemo i mi, ali to opet pokazuje da nije spreman na dogovor. U Brisel vredi ići, jer nemate alternativu u razgovoru, jer je svaki razgovor bolji od ispaljenog metka. Ja hoću da sačuvam mir ", dodao je predsednik.

Povodom protesta u Zrenjaninu i pokušaja dela opozicije da oteraju investitore iz ovog grada, predsednik ističe da se povodom svega neprijatno oseća, jer to može da otera investitore.

Kada je reč o tome da EU ne otvara poglavlja i pregovore sa zemljama Zapadnog Balkana, Vučić kaže da nema zelenog svetla ni za koga.

"Video sam da se Ana nasekirala, mučila se, radila tri meseca danonoćno da bi se spremili za klastere, uradili su odmotavanje, akcize, ma sve što su tražili, i ništa. Moja poruka je da nastave da rade, mi smo na evropskom putu. Izborićemo se na kraju, kada vidimo naše stope rasta i vidimo njihove", dodao je predsednik povodom situacije sa EU.

Predsednik je najavio veliku vojnu vežbu na Pešteru 27. juna. "Biće to najveća vojna vežba sigurno. Možda ne po broju vojnika, ali sigurno po broju letelica koje ćemo prikazati. Po prvi put će naši dronovi bacati bombe od 250 kilograma. Videćete šta ćemo sve prikazati", rekao je Vučić i dodao da će Srbija nastaviti sa nabavkom naoružanja i jačanjem vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: