Na Dan demokratije suzavacem na demonstrante FOTO

Policija je bacila suzavac i privela više demonstranata u nigerisjkim gradovima Abudži i Lagosu tokom današnjih demonstracija.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.06.2021.

14:39

Na Dan demokratije suzavacem na demonstrante FOTO
Foto: Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba

Građani su ogorčeni masovnim otmicama tokom 10-godišnje pobune islamista, a razbijanje protesta u oktobru prošle godine u Lagosu dovelo je zemlju na korak od kolapsa uz zahteve upućene vladi da učini više za bezbednost, prenosi Rojters.

U Nigeriji se danas obeležava Dan Demokratije, a ogorčeni građani su iskoristili taj dan da se okupe u Lagosu i Abudži što je izazvalo masovno prisustvo policije u ova dva grada.

Na protestima je zahtevana ostavka predsednika Buharija, a policija je ispaljivala hice u vazduh i intervenisala suzavcem kako bi rasterala nezadovoljne građane.
Foto: Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba
Foto: Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: