General objasnio: Kako NATO može da "pobedi" Rusiju

Ben Hodžiz, koji je ranije bio na čelu Oružanih snaga SAD u Evropi, izjavio je da bi Zapad trebalo da povećava svoje prisustvo na Crnom moru.

Izvor: Sputnik

Subota, 12.06.2021.

11:01

General objasnio: Kako NATO može da
Foto: EPA-EFE/ SHAHZAIB AKBER

On je dodao da je to strategija koje bi zapadne zemlje trebalo da se drže kako bi "zaustavile pritisak Rusije".

Kako kaže, cilj povećanja broja zajedničkih multinacionalnih vojnih vežbi u Crnomorskom regionu je da Rusija bude primorana da reaguje na akcije Zapada, a ne obrnuto, što je, prema njegovom mišljenju, sada slučaj.

Hodžiz je tokom svoje onlajn-konferencije istakao da ne treba biti oprezan i plašiti se da će dejstva vojnika NATO-a izgledati kao "provokacije".

"Ako oni vide da ništa ne preduzimamo kao odgovor na njihove postupke – to će im omogućiti da idu dalje", smatra bivši general.

Takođe je predvideo da će leto 2021. godine biti za Ukrajinu "dugo, loše i vrelo".

Ranije je admiral mornarice SAD u penziji i bivši glavnokomandujući Severnoatlantske alijanse Džejms Stavridis sugerisao da će se u slučaju zaoštravanja odnosa između Rusije i Ukrajine najverovatnije desiti oružani sukob na Crnom moru. Stavridis je naveo da će Moskva bezuslovno pobediti, dok vojska NATO-a neće na vreme stići do regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: