Kurti iskren: "Sve više koristimo mehanizme za približavanje Albaniji"

Kurti je povodom obeležavanja 16 godina od osnivanja izjavio da se po pitanju nacionalnog jedinstva Albanaca u programu stranke ništa nije promenilo.

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD / POOL
EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD / POOL

"Čak i u programu Pokreta Samoopredeljenje nacionalnu uniju sa Albanijom ne biramo mi, ona bira nas. Naš program je isti i naši stavovi su isti. Sve više koristimo mehanizme za približavanje Albaniji i da pomognemo Albancima svuda na Balkanu“, rekao je on, piše "Ekonomija onlajn", a prenosi "Kosovo onlajn".

Iz kafea u kome je Pokret Samopredeljnje osnovan 7. juna, 2005. godine Kurti je pohvalio doprinos i žrtvovanje svih aktivista, a građanima tzv. Kosova se zahvalio na bezrezervnoj podršci.

"Imali smo srećnih trenutaka, ali i teških, imali smo mnogo žrtava, čiji se doprinos osećamo svakodnevno. Pred nama je mnogo posla, sve male i srednje bitke su dobijene kako bi imali šansu za veliku bitku, 14. februar ne doživljavamo kao datum pobede koji nam je pružio komfor, već kao kao šansu koju su nam dali građani za veliku bitku za stvaranje razvijene, demokratske prevedne republike", rekao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 81 idi na stranu