Vulin: Imamo saznanja; "Takve grupe mogu da utiču na destiblizaciju čitave države"

Aleksandar Vulin izjavio je danas da kriminalne grupe kao što su grupa Veljka Belivuka i Radoja Zvicera mogu da destabilizuju čitave države.

Izvor: Prva TV
Podeli
Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

"Mi imamo određena saznanja", istakao je Vulin gostujući na TV Prva i dodao da takve grupe mogu da utiču na destiblizaciju, pa i na političku destabilizaciju u zemljama koje su "neposlušne".

"Organizovane kriminalne grupe ove veličine kao Belivukova i Zvicerova su u stanju da destabilizuju čitave zemlje, a ko bi bio bolji predmet destabilizacije nego likvidacija Aleksandra Vučića", rekao je Vulin.

On je naglasio da je Balkan miran, jer je Srbija mirna i stabilna i dodao da uklanjanjem Vučića Srbija više ne bi bila stabilna, a onda ni Balkan.

Govoreći o "šefu" kavačkog kriminalnog klana Radoju Zviceru, Vulin je istakao da je on kriminalc koji ima neshvatljive sume novca i koji moze da nanese mnogo zla, a da je posebno, kako je rekao, kivan na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vulin je ukazao da je Zvicer, dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije poveo borbu protiv mafije, bio ugledni građanin Crne Gore, pod zašstitom državnih organa Crne Gore i da je uživao u svom novcu, ali da je sada u bekstvu i da može da čini brojne zlocine i da naruči puno zla, a na prvom mestu je kivan na predsednika Vučića.

Povodom akcije "Trojanski štit" Vulin je naglasio da MUP Srbije dobro sarađuje sa FBI i drugim partnerima i naveo da je hapšenje grupe koju je predvodio Dario Ðorđević zvani Dekster izvršeno na osnovu bilateralne saradnje između austrijske policije i policije Srbije.

"Mi smo pratili Dekstera već duži vremenski period i u trenutku kada smo znali da će se on naći u Beču sa značajnom kličinom drige tu informaciju smo učiinili dostupnom austrijskoj polciiji i on je tamo uhapšen sa 10 kilograma heroina", rekao je Vulin.

On je naveo da je u isto vreme pripadnike njegove kriminalne grupe srpska policija držala na oku i da je najveći deo uhapšen, a da je dvoje lica još u bekstvu.

Vulin je istakao da je Ðorđević učestvovao u pripremama više likvidacija, da se njegov klan bavio rasturanjem narkotika i da su radili za onog ko im plati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu