Opet počinje? Jermenska vojska otvorila vatru

Jemenska vojska otvorila je vatru na azerbejdžanske položaje u oblasti Kalbadžar drugi put u jednom danu, saoštilo je danas azerbejdžansko Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.06.2021.

21:16

Opet počinje? Jermenska vojska otvorila vatru
Shutterstock/ HAYK BAGHDASARYAN /PHOTOLURE

U saopštenju se navodi da su pucnji došli iz pravca jermenskih položaja u oblasti Vardenis.

Ministarstvo je ranije danas optužilo jermensku stranu za sličan napad.

Tenzije između dve zemlje počele su da rastu prošlog leta, kada je došlo do čarki na granici, a u septembru poršle godine ponovo je izbio sukob oko Nagorno-Karabaha.

Sukob je završen u novembru, kada su ruski predsednik Vladimir Putin, azerbejdžanski predsednik Ilhan Alijev i jermenski premijer Nikol Pašinjan potpisali sporazum o primmirju.

Poslednjih meseci ponovo je došlo do povremenih razmena vatre, a dve zemlje optužuju jedna drugu za upade vojske druge strane na svoju teiritoriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: