Kakva klima, problem su Rusija i Kina

Peking i Moskva su najveća pretnje Sjedinjenim Državama a ne klimatske promene, rekao je Mark Mili, jedan od najviših generala Pentagona.

Izvor: Raša tudej, Sputnjik

Petak, 11.06.2021.

12:21

Kakva klima, problem su Rusija i Kina
Ilustracija: EPA/SERGEI ILNITSKY/

"Klimatske promene utiču, a predsednik gleda mnogo širi ugao od mene. Ja to gledam sa strogo vojnog stanovišta. I sa strogo vojnog stanovišta, ja tu postavljam Kinu i Rusiju", rekao je general.

Tokom skorašnje posete američkim trupama u Velikoj Britaniji, predsednik SAD Džo Bajden se setio prethodne diskusije koju je vodio sa visokim zvaničnicima Pentagona.

"Ovo nije šala. Znate šta su nam iz Objedinjenog komiteta rekli, koja je najveća pretnja sa kojom se suočava Amerika? Globalno zagrevanje", rekao je tada predsednik SAD, javlja Raša tudej.

Uprkos tome što je to pitanje skrajnulo temu vojske, general Mili je rekao da promenljiva klima predstavlja "pretnju" i da bi mogla imati "značajan uticaj na vojne operacije", dodajući da "nacionalna bezbednost ima širi pogled na to".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: