Snimljen slobodan piton na travnjaku Beo-zoo vrta; da li je zmija pobegla? VIDEO

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak toga kako burmanski piton "šeta" travnjakom Beogradskog zoo-vrta.

Izvor: B92

Petak, 11.06.2021.

09:41

Snimljen slobodan piton na travnjaku Beo-zoo vrta; da li je zmija pobegla? VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/bitner

Kako se pojavio snimak, pojavile su se spekulacije kako je zmija navodno "pobegla", ali to nije bio slučaj. Naime, iz zoološkog vrta za B92.net kažu da se to nije desilo, već da je to "maliciozno izvučena priča".

"U pitanju je standardna procedura. Kada je sunčano vreme, radnici iznose pitone u kontrolisanom prostoru napolje. Izvuku ih iz terarijuma i napolju su uz nadzor radnika. Zmija (na snimku) nije otrovna, bezopasna je", kazao je portparol Zoološkog vrta Andrej Manojlović.

Istakao je da je ova priča u nekim medijima predstavljena tako radi "klikova".

"Ovde nije reč ni o čemu dramatičnom. Ništa nije tajno, već se radi godinama, a dobro je za zdravlje zmije. Piton Uroš je bezopasna zmija", kazao je Manojlović.

Podsećanja radi, direktor Srboljub Aleksić potvrdio je za medije da je u pitanju "redovna letnja aktivnost" i istakao da "pitonima prija izlazak na travnate površine".

On je objasnio da su pitoni u zoo-vrtu pitomi, ali je istakao da ne dozvoljavaju da im ljudi prilaze, barem ne bez prisustva zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: