Oduzet doktorat bivšoj ministarki porodice zbog plagijata

Univerzitet u Berlinu saopštio je da je oduzeo doktorat članici SPD i donedavnoj ministarki porodice Franciski Gifaj zbog plagiranja.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2021.

19:29

Oduzet doktorat bivšoj ministarki porodice zbog plagijata
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

U njenoj doktorskoj tezi koriste se tekstovi i reference drugih autora, a da nisu označeni u dovoljnoj meri, navedeno je u obrazloženju Univerziteta u Berlinu, preneo je AP.

Franciska Gifaj je 18. maja podnela ostavku na položaj ministarke za porodicu, ali je i dalje vodeći kandidat na izborima za gradonačelnika Berlina krajem septembra.

Doktorati su u Nemačkoj izuzetno cenjeni, pa su i ranije stvarali probleme političarima.

Zbog optužbi za plagijat pre 10 godina ostavku je podneo ministar odbrane Karl Teodor fon Gutenberg, a dve godine kasnije i ministarka obrazovanja Anete Šavan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: