"Želimo dobrosusedske odnose sa Srbijom"

Predsednica privremenih prištinskih istitucija Vjosa Osmani rekla je u Talinu da je "Kosovo odlučno da nastavi dijalog sa Srbijom".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.06.2021.

11:56

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Takođe, navela je da "ima dobru saradnju sa svima u susedstvu, uključujući Srbiju, iako se još nije izvinila za zločine u regionu".

Osmani je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Estonije Kersti Kaljulaid rekla da "Kosovo ima jasne ciljeve u dijalogu", ali i "crvene linije" o kojima se neće razgovarati na sastancima u Briselu.

Prema njenim rečima, Priština uopšte ne razgovara o svom konačnom statusu, jer je, kako kaže, "Kosovo nezavisna zemlja", kao i da ni na koji način neće prihvatiti pomeranje granica, prenosi Ljajmi.

Ponovila je i da je važno pitanje nestalih osoba, navodeći da "Srbija mora da pokaže gde su nestali“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: