Podnesen optužni predlog protiv 10 osoba zbog nereda u Beton hali

Beograd -- Tužilaštvo je podnelo optužni predlog protiv 10 osumnjičenih za nasilničko ponašanje i nerede u Beton hali i nakon proslave titule FK Crvena zvezda.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ suwannae1981.gmail.com
Ilustracija: Depositphotos/ suwannae1981.gmail.com

Tuča navijača u Beton hali: Lokali demolirani, povređene dve osobe, a na licu mesta bili Vulin i Milić VIDEO

Vulin: Beton hala se neće ponoviti, hvala Vučiću

Osuđene 22 osobe posle sinoćnih nereda u Beton hali

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv 10 osumnjičenih za nasilničko ponašanje, odnosno nerede koje su izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena zvezda na Savskom šetalištu.

Optužnim predlogom tužilaštvo traži da se svi proglase krivima i da sud osudi V. J. na kaznu od godinu i po dana zatvora, a U. S., N. N., J. V., M. P., J. P., S. P., F. M., N.R., I. Š. na godinu dana zatvora, saznaje Tanjug.

Tužilaštvo je takođe predložilo da se svima produži pritvor imajući u vidu da je izvršeno krivično delo sa elementima nasilja, kao i jer su krivično delo izvršili u grupi zajedno sa više NN lica članova navijačke grupe, da je delo izvršeno na javnom mestu u prisustvu velikog broja gostiju i zaposlenih.

Produženje pritvora se traži i zbog "prisutnosti straha i velikog uznemirenja kod oštećenih, lične i imovinske nesigurnosti, koje okolnosti ukazuju da bi boravkom na slobodi okrivljeni ponovili krivicno delo", navelo je Tužilaštvo u saopštenju.

U najkraćem roku Ttužilaštvo je ispitalo više od 20 svedoka, od kojih 15 oštećenih, pet policijskih službenika i dva radnika obezbeđenja, pribavilo druge dokaze i odštetne zahteve, ponovo pregledalo video-zapise, nakon čega je donelo odluku o optuženju.

"Okrivljeni su u grupi i zajedno sa više NN lica, 22. maja, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana Lafayette, u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana", navodi Tužilaštvo.

Tu su, kako se dodaje, uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali iho pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost.

Neki od njih su bili povređeni, sa posekotinama.

Neposredno nakon ovog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koje su pravile nerede na Savskom šetalištu. Pomenutih 10 je optuženo za krivično delo a njih protiv 99 su pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o navnom redu i miru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu