Vučić: Rezultat se gleda na kraju utakmice VIDEO

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da već u ponedeljak ide u Brisel, i da se u utorak očekuje dijalog.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Pročitajte još:

Vučić o Palmi: Ukoliko je za bilo šta kriv, odgovaraće VIDEO/FOTO

On je istakao da ga ne zanima šta drugi pričaju i da je dijalog važan i da je važno da "razgovaramo" zbog naroda na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je rekao da se "rezultat gleda na kraju utakmice".

"Uvek sam se divio onima koji pre utakmice prete kako će da pobede protivnika, ne zanima me šta pričaju, mogu samo da kažem ako mislite da dolazite po stvarima o kojima pričate, ne morate ni da dolazite. Mi ne dozvoljavamo ni većim silama da nam se mešaju, a ne njima. Mi ćemo gledati svoje interese. U Briselu neće biti jednostavno, oni dolaze da prirede šou, rezultat piše na semaforu na kraju, a ne na početku", rekao je predsednik Vučić.

"Srbija se nalazi na Evropskom putu, i mnogo je bliže od onih koji bi da drže lekciju."

Pročitajte još:

Vučić: "Malopre sam čuo najlepšu stvar za Jagodinu"

"Presuda Mladiću se koristi da bi se zaustavila Srbija"

Vučić se osvrnuo i na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

On je rekao da, kada neko nema politiku, on zamenu traži u svemu negativnom i insistiranju na tome da će se dogoditi strašne i užasne stvari.

"Politički protagonisti su danas uglavnom tajkuni čiji su ekonomski interesi ugroženi, ne mogu više da pljačkaju. Šta je trebalo da uradim da ne biste imali takav komentar? Da sam ćutao, rekli biste - nije se borio. Ništa ni pred kim ne krijem. Ja nemam dve politike, već jednu. Nemam onu kao neki koji idu u ambasade i govore - priznaću Kosovo, samo smenite Vučića".

"Moj interes je da štitim i branim Srbiju", rekao je Vučić.

"Biće zadovoljena pravda"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uverenje da će država uspeti da završi proces istrage ubistva novinara Milana Pantića u Jagodini i Slavka Ćuruvije.

Vučić je, upitan za tvrdnje predsednika istražne komisije za slučaj ubistva Milana Pantića da neko koči proces, podsetio da se radi o novinaru koji je ubijen u vreme dosovskog režima.

"Mi smo dali sve od sebe i lično sam se angažovao. Naložio sam Veranu Matiću da se pozabavi time, kao i Komisija i pozvao sve druge da pomognu nadležnim državnim organima u pronalaženju počinilaca najtežeg krivičnog dela", objasnio je on.

Vučić je izrazio uverenje da je došlo do određenih pomaka i da će slučaj biti rešen, ali dodao i da nije on taj koji treba da sudi i donosi odluku da li ima dovoljno dokaza ili ne, već nadležno tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu