Radeta: Ađijus i Bramerc su mi kao spodobe VIDEO

Potpredsednica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radera govorila je jutros povodom eventualnog izručenja Hagu i kazala da niko nije osuđen za srpske žrtve.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2021.

10:15

Radeta: Ađijus i Bramerc su mi kao spodobe VIDEO
Foto: Printscreen/TV Prva

Ona je u razgovoru za TV Prva objasnila šta su njene dužnosti bile tokom suđenja lideru SRS Vojislavu Šešelju.

"Moj posao je bio kontakt sa svedocima, nalaženje njih i razgovo sa njima. To je legalno i legitiimno. Mislim da sam to radila jako dobro i Šešelj je bio zadovoljan... Ovo što se sada radi je pokušaj uzvraćanja udarca Vojislava Šešelju. On je razbio Hag u paramparčad. Zahvaljući Šešelju, Haški tribunal je postao najomraženija ustanova kod Srba. Još imaju da izreknu presudu Stanišića i Stamatovića i nemaju 'živih' predmeta. Niko nije odgovoran za srpske žrtve. Znate li da niko nije dobio ni dan zatvora za zločina nad Srbima, a Srbima je određeno 1.300 godina zatvora", kazala je Raderta u razgovoru za TV Prva.

"Kada gledam (Karmela)Ađijusa i (Serža) Bramerca, kao gledam spodobe... Bramercu je samo u svesti koliko može da ostane u tom Tribunalu, jer oni mesečno zarađuju između 30.000 i 40.000 evra“, kazala je ona i iznela tvrdnju da su dobili novac od Hrvata i Bošnjaka za oslobobađanje njihovih državljanina.

Ona kaže da nema ništa protiv suđenja u Srbiji, smatrajući da nigde drugde i ne može da joj se sudi.

Govoreći o sankcijama koje SAD mogu da uvedu ko ne bude poštovao međunarodno pravo na prostoru Zapadnog Balkana, kazala je da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućuju mnogi pritisci.

"Vučić niti bilo ko drugi kome je stalo do Ustava, ne bi palo na pamet da nas (Radetu i Petra Jojića) izruče. Govorim kao pravnik, moram da poštujem pravni sistem naše zemlje. Mene to obavezuje da ne mislim o nekom izručenju u Hag“, objasnila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: