Zaharova o presudi Mladiću: "Licemerje"

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da presuda protiv Ratka Mladića predstavlja licemerje.

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2021.

14:49

Zaharova o presudi Mladiću:
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Ona je objasnila da je to licemerno u odnosu na činjenicu da je Haški tribunal druge učesnike tog konflikta pustio na slobodu.

Kako je rekla, presuda protiv Mladića ponovo je pokazala da su međunarodni mehanizmi za procesuiranje onih koji su odgovorni za zločine tokom građanskih ratova u bivšoj Jugoslaviji pristrasni.

Zaharova je naglasila i da je tokom suđenja bilo ugroženo zdravlje optuženika i narušeno njegovo pravo na medicinsku pomoć, a njegovom pravnom timu nije saopštavana puna informacija o zdravstvenom stanju Mladića.

Takođe, rekla je, odbačene su i molbe da se Mladiću omogući lečenje, bilo da je reč o Rusiji ili o Srbiji.

"Naše polazište je da Međunarodni rezidualni mehanizam u Hagu treba da što pre završi svoje aktivnosti kako bi se ova sramotna stranica u istoriji međunarodnog prava što pre okrenula", zaključila je Zaharova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: