"Jednog dana će se o njemu drugačije pisati"

"Možda je i postojao neki tračak nade, neka svetlost. Sada, ali samo za sada, ova nepravedna odluka suda je najdublji žig", kaže supruga Ratka Mladića, Bosiljka

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2021.

11:23

EPA-EFE/PETER DEJONG /POOL

Podsećanja radi, Mladić je u utorak pravosnažnom presudom u Hagu osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina u BiH.

"Nije zaslužio takvu kaznu. Ratko je, i kao čovek i kao vojnik, visokomoralan, pravedan. On je za neka druga vremena, ali valjda će jednom doći i ti dani koji će posvedočiti da mu nisu presudili ni po pravu, ni po pravdi", kaže Bosiljka za "Novosti".

Kako ističe, čuli su se nekoliko sati pre izricanja presude.

"Čuli smo se jutros Ratko i ja, nekoliko sati pre nego što će mu izreći tu nepravednu kaznu. Podsetila sam ga, a on je već znao, da naš najmlađi unuk upravo ovog dana ima matursko. Mislim da on i nije imao, kao ni mi, snažnu nadu da će presuda biti blaža od prvostepene", priča Bosiljka Mladić.

"A, nije bilo dana tokom proteklih godina, koliko je bio u pritvoru, da se ne javi. Prvo pozove mene, pa decu... Nije bilo nijednog njegovog rođendana ili naše godišnjice braka da nisam bila kraj njega. On bi ponekad zamolio stražarsko osoblje da uberu cvet, donesu mu i on mi pokloni. Tako smo u slozi, razumevanju, proveli više od pola veka i ja mogu da posvedočim da su mu bila primarna ljudska načela, veliki rad i disciplina. Ne, on se nikada ne bi ogrešio o pravila ratovanja. Zašto je sve ovako moralo da dogodi? Kažem vam, jednoga dana će se o njemu drugačije pisati", dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: