Organizovana podrška za Mladića: "Bog te poživeo i zdrav nam bio", "Genocida nije bilo" VIDEO

Na trgu u Bratuncu u ponedeljak uveče emitovan je 40-minuti film "Uspon" u znak podrše Ratku Mladiću.

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2021.

12:12

Organizovana podrška za Mladića:
Foto: EPA-EFE/PETER DEJONG / POOL

Podsećanja radi, Mladić danas čeka presudu suda u Hagu zbog ratnih zločina u BiH.

Kako javlja Avaz, na trgu su bili lakati sa natpisom “Bog te poživeo i zdrav nam bio”.

Vojin Pavlović, predsednik Udruženja “Istočna alternativa”, koja je navodno organizovalo projekciju, kazao je kako će izrečenom presudom biti osuđen, kako Mladić, tako i svaki drugi Srbin.

"Najteže je biti Srbin", istakao je Pavlović i dodao da je lepljenje plakata u Podrinju zahvalnost naroda na Mladićevom ulasku u Srebrenicu.

Na trgu u Bratuncu su bili polepljeni plakati sa natpisom “Bog te poživeo i zdrav nam bio”, te “Genocida nije bilo”, koje je ovo udruženje ranije lepilo i u drugim gradovima.

“Volite Republiku Srpsku, nije 24.000 života uzalud za nju bilo. Film ‘Uspon’ govori o Ratku Mladiću jer u njegovom životu nije bilo padova i ovo sutra neće biti pad”, kazao je on i pozvao prisutne da zajedno s njim “podizanjem tri prsta iskažu zahvalnost generalu Mladiću”.

U filmu “Uspon” prikazan je njegov put do generala VRS-a, pričano je o njegovom djetinjstvu, ali i odnosu sa Radovanom Karadžićem, bivšem predsedniku Republike Srpske, osuđenim na kaznu doživotnog zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Bosni i Hercegovini.

Usledile su brojne reakcije građana. Reagovala je i ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković koja je kritikovala projekciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: