Šešelj: Očekivao sam, Hrvati su plaćali Hagu da ih ne osude VIDEO

Lider Srpske radikalne stranje Vojislav Šešelj, gostujući u emisiji "Fokus" na TV B92, izjavio je da je očekivao ovakvu presudu Ratku Mladiću.

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2021.

16:11

Šešelj: Očekivao sam, Hrvati su plaćali Hagu da ih ne osude VIDEO
Printscreen: TV B92

"Hag je sud za Srbe, to se vidi prema broju optuženih Srba i po tome da su samo Srbi osuđivani", naglasio je Šešelj.

"Mogućnost učinkovite odbrane kod Mladića nije postojala. Samo smo Milošević i ja imali tu mogućnost, ali on nije imao vremena da izuči anglosaksonsko pravo, već da pobeđuje laži svedoka. Ja sam imao vremena da naučim anglosaksonsko pravo i pobedio na proceduri."

On je istakao da je polagao nade u sudiju Nijambe.

"Mislio sam da će biti još neko uz nju, ona se supotstavila veću, izuzela svoje mišljenje, ona je bila i u pretresnom veću za Zdravka Tolimira i zaključila da nema osnova da se osudi."

Šešelj je u emisiji podelio svoja saznanja da su Hrvati plaćali Haškom tribunalu da se njihovi generali ne osude.

"Hrvati daju velike pare da oslobode Markača i Gotovinu - 30 miliona je plaćeno za Tihomira Blaškića, čak je i Vatikan to finansirao", istakao je Šešelj.

On je izneo stav da će "u opštoj ofanzivi protiv Srbije i naprednjačkog režima, oni (međunarodna zajednica) ovo žestoko da koriste da nas optužuju za genocid koji se nije desio".

Osvrćući se na slučaj Srebrenice, Šešelj tvrdi da je jasno da tu krivičnog dela genocida nije bilo.

"Ne mora čovek da bude pravnik, dovoljno je da je intelektualac i da je pismen, pa da pročita međunarodnu konvenciju o sprečavanju i kažnjavanju krivičnog dela genocida. Biće mu jasno da ovaj događaj u Srebrenici ne može okvalifikovati kao genocid", naglasio je on.

"Nema pomirenja dok nas, Srbe, nazivaju krivcima", zaključio je Šešelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: